Onze visie

 

Wij vinden het belangrijk dat kinderen vroeg plezier krijgen in lezen, en dat ze blijven lezen als ze ouder worden. Hier ligt een behoorlijke uitdaging.

Veel kinderen haken na hun twaalfde jaar af. Dat is jammer, want lezen is naast de ontspanning die het biedt ook een belangrijke vaardigheid, en veel jonge mensen dreigen die te verliezen. Op school en in vervolgstudies gaan kinderen dan minder goed presteren, omdat voor bijna elke studie aandachtig lezen en concentratie nodig is.  

De concurrentie met de game- en de filmindustrie is best lastig. Met name de games die interactief zijn en met meerdere mensen tegelijk kunnen worden gespeeld zijn razend populair in een wereld die voor de jeugd niet snel genoeg kan zijn. Hoe houden we de aandacht van die jonge mensen dan nog vast in een boek?  

Wij willen daarom boeken uitgeven met een schrijfstijl, die wat ons betreft best een beetje onconventioneel mag zijn. Lezen moet naar ons idee vooral een leuke en boeiende ervaring zijn. Daarbij vinden wij spanning, vaart, fantasie en humor belangrijke ingrediënten voor een geslaagd verhaal. Beeldende/filmische verhalen hebben daarbij onze voorkeur.